In total sunt 1915 filme pe website.

Friday the 13th (1980)

0
( Calitate HD )

Vineri 13 (1980) Film Online HD Subtitrat. Povestea incepe in 1957 cand un baietel pe nume Jason moare inecat in lacul din tabara Crystal Lake. Un an mai tarziu, niste adolescenti care in principiu se facusera vinovati de moartea lui sunt omorati unul cate unul fara ca politia sa descopere vreodata criminalul. In urma acestor evenimente tragice, tabara e inchisa, iar localnicii avertizeaza pe oricine se apropie ca locul e blestemat. Totusi, in 1980, proprietarul se decide sa redeschida tabara si angajeaza sase adolescenti ca sa supravegheze copiii mai mici. Avertismentele localnicilor se dovedesc intemeiate: in prima noapte de 13, cei sase sunt vanati pe rand de un pshihopat care foloseste diverse arme, printre care sageti si topoare. Noile victime, care nu au legatura cu tragedia din ’57, au vina de a fi tulburat linistea lacului cu pricina si de a fi niste prazi extrem de usoare. Dar un slasher movie nu are niciodata pretentia sa ofere o explicatie plauzibila pentru macelul pe care il pune cu maxima delectare la cale.

Vineri 13 a declansat la inceputul anilor ’80 moda unui anumit tip de filme de groaza, numite slasher movies, in care un psihopat pe care nu-l vedem urmareste un grup de adolescenti pentru un motiv pe care nu-l aflam decat in final si ii macelareste, de obicei noaptea, si de preferinta undeva in natura. In general din grup supravietuieste un singur adolescent, de obicei fata cea mai cuminte. Cu o mare atentie la detaliul grafic – sangele curge din abundenta, iar victimele isi fac cate o ultima aparitie de groaza – slasher movies s-au bucurat de un succes relativ constant, din filmele mai recente facand parte si seria Scream sau Stiu ce-ai facut asta-vara…. Parodia cea mai cunoscuta a acestui gen este Scary Movie.

Vineri 13 (care pentru noi este de fapt marti 13) s-a bucurat de o longevitate de speriat: anul acesta iese al 11-lea film al seriei, Freddy vs. Jason.

Server 1

Server 2
 • 526 views
  loading...
  Despre Film 2 luni acum
  Friday the 13th (1980)

  Gen: Horror, Mister, Thriller

  Anul: 1980

  Nota IMDB: 6.5

  Director: Sean S. Cunningham

  Actori: Betsy Palmer, Adrienne King, Jeannine Taylor

  Tags: , , ,

  Comentarii Adauga un comentariu!